Butiksglas

Kontakta oss på Östersund Glasmästeri då du är i behov av …

ButiksglasSkyddsgallerGlastakDörrautomatik

Vi är experter på butiksglas och hjälper dig med allt från glastak och skyddsgaller till blyinfattningar och dörrautomatik.

Aluminiumpartier

Östersunds Glasmästeri har både kompetens, erfarenhet och möjlighet att genomföra alla typer av jobb oavsett storlek. Vi byter ut alla typer av entréer till nya i aluminium. Vi hanterar alla typer av glas i aluminiumentréer. Från 4 mm glas invändigt till 3-glas isolerrutor utvändigt. Vill ni ha entrén med automatik eller kanske lackat i en speciell kulör så går även det bra.

Glas- och plasttak

Att montera glastak har blivit en allt vanligare metod att skapa luftiga, trivsamma och energibesparande miljöer. Vi anpassar takkonstruktionen till just era krav på ljusinsläpp, energikrav, brandkrav, säkerhet m.m. I vårt kompletta glastaksystem ingår även rök- och komfortventilation samt solavskärmning. Önskar du plasttak till uteplatsen? Det ordnar vi med kanalskivor. Skivorna kan du få mjölkfärgade eller transparenta. Önskas glas istället så finns det många alternativ från 6 mm härdat enkelglas till dubbelhärdad lamell i isolerglas för stora ljusgårdar.

Skyddsgaller och jalusier

Med skyddsgaller eller jalusier får du den säkerhet som du önskar i din butik. Gallren går att få både med manuell och eldriven öppning. I natur eller lackad kulör. Gallren är enkla att manövrera vid öppning och stängning.

Blyinfattning

Östersunds Glasmästeri har mångårig kunskap om glas. När det kommer till blyinfattningar kommer verkligen vårt hantverkskunnandet till sin rätt. Det är endast fantasin som begränsar mönster och färgkombinationer. Sommarstugan, sportstugan, villan eller… varför inte i köksluckorna. Det passar i stort sett överallt.

Stål och rostfria partier

Vanligt glas spricker nästan direkt. Redan efter ett par minuter faller det ur ramen och elden sprider sig snabbt i rummet. Ett Pyrostop-glas i t ex brandklass EI 90 är efter cirka 50 minuter bara handljummet på den från branden vända sidan, samtidigt som smältande glasmassa rinner i strida strömmar på brandsidan. Här arbetar vi på Östersunds Glasmästeri med allt ifrån vanligt härdat glas till de mest avancerade Contraflam och Pyrostop-glasen. Brandklass E30 till EI 120.

Varma glaset

Termofrostglaset – mer än ett varmt fönster! De unika produktegenskaperna gör också Termofrostglaset speciellt lämpat i miljöer där man vill kombinera stora fönsterytor med lättklädda människor t.ex. inom vårdsektorn, i simhallar och restauranger. Möjligheten att helt eliminera kondens på innerrutan öppnar också nya möjligheter för datahallar och tryckerier som kräver en konstant luftfuktighet.

Med Termofrostglaset får man helt nya möjligheter att utnyttja glaset som byggelement, t.ex. i glasfasader som går ”ända ned till marken”, till glastak och glasöverbyggnader,för varma ”glasverandor”, vinterträdgårdar och många andra ändamål.

Dörrautomatik

Vi har god kunskap om dörrautomatik och tillhandahåller dörrautomatik från både Besam, Dorma och GEZE.

Vårt arbetsområde är Östersund (Jämtland). Välkommen att kontakta oss för tid och prisuppgift!

Se gärna våra referenser